Su depoları çelik, galvaniz, beton ya da polyester gibi malzemeler kullanılarak üretilir ve izolasyon özelliklerine göre farklılaşır. Sürme ya da püskürtme yönteminin kullanıldığı izolasyonda yalıtım malzemesinin ana bileşenleri çimento ve poliüretandır. PVC membran ise kaplama tekniği kullanılarak uygulanan bir izolasyon yöntemidir. Ayrıca beton su depolarının iç yüzeylerinin kalebodur ya da fayansla kaplanması da kullanılan izolasyon yöntemleri arasındadır.

Su Deposu Temizliği Nerelerde Uygulanır?

Su depoları, belli aralıklarla temizlik ve dezenfeksiyon işlemine tabi tutulmalıdır. Düzenli olarak temizlenmeyen su depoları, bakteri ve mantar gibi çeşitli mikroorganizmaların üremesine uygun ortam yaratır. Birçok hastalığın sebebi olan bu mikroorganizmalar insan sağlığını tehdit eder. Ayrıca paslanma, çamur ve izolasyon yetersizliğinden kaynaklanan sızıntılar da depodaki suyun kirlenmesine neden olur. Bu gibi durumlarda rutin uygulamayı beklemeden acil müdahale edilmelidir.

Su Deposu Temizliği Nasıl Yapılır?

  • İşleme başlamadan önce depodaki su tamamen tahliye edilir.
  • Depo içi çalışmaya uygun şekilde aydınlatılır.
  • Taban ve duvarlardaki kir, tortu, pislik ve paslar uygun kimyasal malzemelerle temizlenir.
  • Durulama işlemi uygulanır.
  • Deponun bütün bölümleri dezenfekte edilir.
  • Son durulama işlemi yapılır.

Su deposu temizlik ve dezenfeksiyon işleminde yeterlilik kriterlerini sağlayan uzman bir ekipten destek almak, başarılı bir sonuç elde etmenin ön koşuludur. Temizlik ekipmanlarından dezenfektanlara kadar güvenilir ve onaylı ürünler kullanan Şimal İlaçlama’nın profesyonel hizmetlerinden yararlanmak için siz de mesai saatlerinde canlı destek alabilirsiniz. Mesai saatleri dışında ise “Mesaj gönderin” butonu ile Şimal İlaçlama’ya kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

Kapat

Sepetim

Sepetinizde ürün bulunmuyor.