Larva ile Mücadele
Larva, çeşitli böcek ve aşağı omurgalı canlıların erişkinliğe erişmeden önceki yavru halidir. Bu yavrular, döllenmiş yumurta oluşumundan ‘’Karyon’’ adı verilen zarın çatlamasına ve erişkin bir canlı haline gelmesine kadar larva olarak adlandırılır. Bu canlılar uçan bir tür ise larva formundan çıktıklarında uçkun, yürüyen bir böcek türü ise sahip olduğu familyanın ismini alır. Larvalar, çeşitli büyükbaş hayvan üretiminin yapıldığı işletmelere ve belli başlı diğer bazı işletmelere ciddi ekonomik zararlar verir.
Larvalar, tarım ile uğraşılan alanlarda yetiştirilen ürünlerinin hasat kalitesini etkiler ve araziye sahip olan işletmeye zarar verir. Larva, özellikle çeşitli işletmelerin karlılığını etkileyebildiği için mücadele edilmesi gereken bir canlı formudur. Larvaların işletmenize zarar vermemesi için larva ile mücadele yöntemleri uygulamak gerekir.
Larvalar Ne Büyüklükte Zararlara Yol Açar?
Karasinek ve sivrisinek larvaları, işletmelere büyük ekonomik zararlar verir. Büyükbaş ve küçükbaş hayvan üretiminin yapıldığı bölgeler, mezbahalar ve çöplük alanlar larvaların en çok bulunduğu bölgelerdir. Karasinek ve sivrisinekler, hayvan dışkı ve artıkları ile beslendiği için büyük ölçüde çiftlikleri ve mezbahaları istila eder ve yumurtalarını bırakır. Bu nedenle bu gibi bölgelerde larva ile mücadele yöntemleri geliştirilir.
Çiftlik veya mezbaha gibi alanlarda karasinek veya sivrisinek larvasının bulunması, ürünlerinizin son tüketiciye ulaşmadan önce gereken kalite standartlarını yakalayamamasına neden olur. Larvalar büyüyüp uçkun haline geldiklerinde çeşitli büyükbaş hayvanların üzerine konar ve hayvanları rahatsız etmeye başlar. Sineklerle mücadele etmekten dolayı yeterli besinleri alamayan büyükbaş ve küçükbaş hayvanlar, yeterli ağırlığa ulaşamaz ve işletmeniz için gereken satış hedeflerini tutturamayıp ekonomik zararlar yaşamanıza neden olur.
Sivrisinek ve karasinekler çeşitli hastalıkları taşıyabileceğinden dolayı, hayvansal gıda üretiminin yapıldığı bölgelerdeki hayvanların telef olmasına neden olur. Bu gibi uçkun hayvanlar, çeşitli yerlere yumurtalarını bırakır ve bıraktığı yerlerde larvaların gelişmesini sağlar. Gelişen larvalar büyüyüp uçkun haline gelerek hayvanlarınızı rahatsız etmeye ve et üretiminin yapıldığı alanlara hastalık bulaştırmaya başlar.
Sivrisinek ve Karasinek Larvası ile Mücadelede Nasıl Bir Yol İzleniyor?
Şimal İlaçlama tarafından izlenen larva ile mücadele yöntemleri şunlardır:
- Profesyonel ekip, işletmenize veya larva ilaçlaması yapılacak alana gelir ve larvaların oluşma nedenlerini öğrenir.
- Kısa bir tespit işleminden sonra karasinek veya sivrisineklerin ürememesi ve larvalarının yok edilmesi için gereken çözüm yolları bulunur.
- Larvaların kalıcı bir şekilde yok edilmesi için ‘’Larvasit’’ adı verilen bir ilaçlama yöntemi kullanılır.
- Larvasit adı verilen ilaçlama yöntemi, sivrisinek ve karasinek larvalarını, henüz olgunluğa ermeden yok eder ve mevcut uçkun haldeki karasinek ve sivrisineklerin üremesi engellenir.
- Karasinek ve sivrisineklerin yeniden larvalarını bölgeye bırakmamaları için uçkun türlerle mücadelede ‘’Sıcak sisleme’’ ve ‘’Boyama’’ yöntemleri kullanılır.
Larvasit İlaçlama ile Larvalardan Kurtulun
Larva ile mücadelede ‘’Larvasit’’ adı verilen ilaçlama yöntemi kullanılır ve tamamen doğal yöntemlerle larvalardan kurtulmanız sağlanır. Larvasit, sivrisinek ve karasineklerin doğal üreme dengesini bozar ve canlılara zarar vermeden üremelerini engeller. Larvasit ilaçlama yöntemi, karasinek veya sivrisinekler henüz yavru aşamasında iken kullanılır. Söz konusu larvaların uçkun haline geldikten sonraki durumları için de ‘’Sıcak sisleme’’ ve ‘’Boyama’’ adı verilen ilaçlama yöntemleri kullanarak var olan karasinek ve sivrisinekler de yok edilir.
İletişime Geçin
Larva ile mücadele yöntemleri geliştiren Şimal İlaçlama’ya canlı destek bölümünden mesaj gönderebilir ve mesai saatleri içerisinde hızlıca bilgi alabilirsiniz. Mesai saatleri dışında ise yine canlı destek alanından elektronik ileti göndererek yardım alabilirsiniz.