Açık Alan İlaçlamalarının Kapsamı Nedir?
Uçan ve Yürüyen Haşereler
Yabani Ot İle Mücadele
Tüm Vektörel Mücadele
Açık Alan Mücadelesi Nasıl Yapılır?
Acil Talep Formu
Açık alanlar; haşere türleri, yabani otlar gibi faktörlere karşı belirli dönemlerde ilaçlanma ihtiyacı duyar. Açık alan ilaçlaması yapılırken uzun süre havada kalabilecek küçük damlacıklar ve hedef canlıyı etkileyecek ilaç türleri kullanılır. Yapılan uygulamanın hedef olmayan canlıları olumsuz etkilememesi ve toprağın doğal dengesine zarar verecek nitelikte olmaması önem taşır. Bu nedenle açık alanlarda ilaçlama ihtiyacı doğduğunda ruhsatlı ilaç ürünleriyle profesyonel ilaçlama ekiplerine başvurulur.
Açık Alan İlaçlamalarının Kapsamı Nedir?
Açık alan ilaçlama farklı istila ve durumlarla mücadeleleri ifade eder. Bitki yetiştirilen alanlarda istenmeyen ve ekilen bitkinin gelişimini önleyen yabani otlar için yapılan ilaçlamalar, açık alan uygulamaları kapsamındadır. Uzman ekipler toprak yapısına, yabani otun türüne ve yetiştirilen bitkiye göre hangi ilacın yapılacağını saptayarak uygulama yapar. Bir diğer açık alan ilaçlama türünde de uçan haşereler ve yürüyen haşerelere müdahale edilir. Tüm vektörel mücadele ise açık alan ilaçlama kapsamına giren planlı ilaçlamaların başında gelir.
Uçan ve Yürüyen Haşereler
Uçan ve yürüyen haşereler ile açık alan mücadelesi yapılırken püskürtme ya da kokusuz ilaçlama gibi farklı yöntemler kullanılır. Uygulama, hedef haşerenin özelliklerine göre belirlenir. Özellikle uçan haşereler için uzun süre havada kalabilen hafif damlacıklar yolu ile uygulama yapılır. Bu sayede ilaç, püskürtme sonrası yere çökmeden önce haşerelere etki eder. Ayrıca kullanılan ilacın insan sağlığını tehdit etmeyen, toprağın doğal dengesini bozmayan bileşenlere sahip olması önemlidir. Şimal İlaçlama, Sağlık Bakanlığı tarafından onaylanmış etkili ilaçları kullanır. Biyosidal ürün uygulama sertifikası olan uzman ekipler; haşereler ile yerinde ve etkili biçimde mücadele eder.
Yabani Ot İle Mücadele
Ürün yetiştirilen toprakta; bitkinin gerekli minerali ve suyu alabilmesi, güneş ışınlarından yeterince faydalanması için yabani otların arındırılması gerekir. Bunun için yapılacak ilaçlamalarda önemli olan uygulanan ilacın esas yetişmesi gereken bitkiye zarar vermemesidir. Ayrıca Toprağın dengesini bozmayan ve yetiştirilecek gıda ürününde insan sağlığı açısından olumsuz etki bırakmayacak türden olması gerekir. Şimal İlaçlama bünyesinde, ücretsiz keşif uygulamasının ardından çizilen rotada Sağlık Bakanlığı onaylı yabani ot ilaçları, sertifikalı profesyoneller tarafından uygulanır.
Tüm Vektörel Mücadele
Bu mücadele türü açık alanlarda bulunan ve insan sağlığına zarar veren tüm canlılar ile planlı biçimde mücadele edilmesini ifade eder. Sinek çeşitleri, virüs taşıyan fare ve sıçanlar, bit, kene ve pire gibi doğaya ve insan sağlığına zarar verme gücü olan canlılara karşı yapılan mücadelede önemli olan doğal dengeyi korumaktır. Aşırı ilaçlama ya da yanlış zamanlarda yapılan uygulamalar, farklı canlı türlerinin aşırı çoğalması gibi zararlı sonuçlara neden olur.
Tüm vektörel uygulama süreci; uzman ekibin keşif yapması ardından müdahale planı çıkartması sıralamasıyla gerçekleşir. Bölgede tarım yapılıp yapılmaması, hangi tür hayvancılık gerçekleştirildiği, nüfus ve toplumun genel sağlığı bu plan oluşturulurken göz önünde bulundurulur.
Açık Alan Mücadelesi Nasıl Yapılır?
Açık alanların istenmeyen canlı türlerden korunması profesyonel destek isteyen bir uygulamadır. Zamanlamanın, uygulama yönteminin ve kullanılan ilaçların tamamı bölgeye uygun olarak seçilir. Bu ilaç ve yöntemler uygulayıcı sertifikası olan profesyoneller tarafından uygulanır.
Bahçe, tarım alanı, sera gibi alanların tümünde istenmeyen canlıları uzaklaştırmak için Şimal İlaçlama uzman ekiplerine başvurabilirsiniz. Mesai saatleri içinde web sitesi üzerinden canlı yardıma ulaşarak dakikalar içinde ücretsiz keşif ekibini yardıma çağırabilirsiniz. Mesai saatleri dışındaki durumlarda ise mesaj bırakma seçeneği ile en kısa sürede size dönüş yapacak destek ekibine ulaşabilirsiniz.